pondělí 21. března 2016

Hamburger

Suroviny:

Bulky: 

200 ml polotučného mléka
500 g hladké mouky
100 g másla
30 g cukru
15 g soli
40 g droždí
20 g sezamového semínka
vejce na potření

Cibulové kroužky: 

1 velká cibule
50 g mouky
100 ml piva
5 g cukru
5 g droždí
sůl
pepř
olej na smažení

BBQ omáčka: 

100 g třtinového cukru
100 ml kečupu
100 ml jablečného džusu
50 ml whisky
20 ml worcestrové omáčky
20 ml balsamikového octa
25 g dijonské hořčice

Burger: 

400 g předního a 200 g zadního hovězího masa
sůl a pepř
salát


Příprava: 

Bulka: 

Rozpuštěné máslo vlijeme do mléka. Droždí smícháme s cukrem a na několik minut odložíme stranou. Do mísy nasypeme mouku se solí, přilejeme vlažné mléko a droždí s cukrem. Vypracujeme do hladkého nelepivého těsta, rozdělíme na čtyři díly a necháme 20 minut kynout. Pak uválíme bochánky, pomažeme je vejcem a posypeme sezamem. Pečeme na 180 °C 15–20 minut.

Cibulové kroužky: 

Droždí smícháme s cukrem, přilijeme pivo a pomalu smícháme s moukou. Osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na centimetr silné kroužky a obalíme je v mouce. Poté je namočíme do těstíčka a usmažíme dozlatova v rozpáleném oleji.

BBQ omáčka: 

Všechny ingredience vložíme do hrnce, pořádně promícháme a přivedeme k varu. Pozvolna vaříme 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.

Burger: 

Maso nameleme nahrubo, osolíme, opepříme, promícháme a necháme 20 minut odležet v lednici. Připravíme čtyři placky vysoké asi 1,5 cm, zprudka je opečeme na pánvi z každé strany a pak pečeme v předehřáté troubě 10 minut.

Finále: 

Rozkrojíme bulku, obě poloviny potřeme zevnitř BBQ omáčkou a na spodní část přidáme listový salát. Na něj položíme burger a cibulové kroužky, přiklopíme a podáváme.


ZDROJ: http://www.novinky.cz/zena/styl/396715-hamburger-ctyrikrat-jinak.html

Žádné komentáře:

Okomentovat